Federatie Vaktherapeutische Beroepen

Registratie SRVB


Waar vind ik informatie m.b.t. het (her)registratietraject bij de SRVB?
Alle informatie met betrekking tot registratie bij de Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB) vindt u op www.registervaktherapie.nl. Ook kunt u hier de SRVB folder downloaden.

Vaktherapeuten die in aanmerking willen komen voor registratie moeten in elk geval lid zijn van één van de bij de FVB aangesloten beroepsverenigingen: de Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie (NVBT), de Nederlandse Vereniging voor Danstherapie (NVDAT), de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT), de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) en de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT).

Wat is het belang van registratie?
Voor vaktherapeuten biedt het Register een expliciete erkenning van hun beroepsmatige kennis en ervaring. Het Register markeert en versterkt zo de positie van de individuele vaktherapeut, en kan een hulpmiddel zijn voor verdere professionele ontwikkeling.
Voor werkgevers is het Register een steun bij het opbouwen van een op kwaliteitsnormen afgestemd personeelsbestand en bij het opstellen van opleidingsplannen.
Voor zelfstandig gevestigd vaktherapeuten is (kandidaat)registratie vereist om vermeld te worden bij de zoekfunctie therapeut zoeken op www.vaktherapie.nl. Zorgverzekeraars kennen steeds vaker alleen vergoeding toe aan geregistreerde vaktherapeuten.

Hoe kan ik een intervisiegroep vinden om mij bij aan te sluiten? 
Voor de registratie hebben leden intervisie nodig. Hiervoor heeft de SRVB een lijst met geacrediteerde intervisiegroepen opgesteld, in te zien via www.registervaktherapie.nl. Mocht hier geen groep bij zitten in uw regio, dan kunt u altijd via het inlogdeel van deze FVB-website onder 'leden zoeken' kijken of er leden binnen uw regio wonen of werkzaam zijn. Die kunt u vervolgens benaderen, en gezamelijk kunt u zich dan weer aanmelden bij de SRVB voor accreditatie. 

login leden FVB

wachtwoord vergeten?